Waarom jij voelt dat er iets niet klopt en dat je daar niet over durft te praten.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je in overleg zit met de OR en de bestuurder en het geen wat je eigenlijk wil zeggen blijft ongezegd. 

Wat zou het heerlijk zijn als je de kracht voelt hier iets mee te doen toch?

Jij in al je oprechtheid en eerlijkheid zit er niet op te wachten dat onderwerpen die jij vind dat ze besproken moeten worden ook daadwerkelijk aan de orde komen. 

De OR is er toch om alles ter sprake te brengen waarvan jij vindt dat ze besproken moeten worden?


  • Wat is spinnenspuug????
  • In 4 stappen afrekenen met onzekerheid, over wat je wel en niet mag zeggen tijdens een overleg vergadering
  • Maak jezelf sterker door meer zelfvertrouwen voor je collega's in en buiten de OR, in je carrière én het aangaan van uitdagingen in je eigen leven
  • Hoe ontwikkel je meer zelfvertrouwen om te zeggen wat je wil ? Wat zijn de basisfactoren van (innerlijk) zelfvertrouwen zodat jij je eigen waarden die je hebt voor de medezeggenschap kan naleven zonder dat jij jezelf onprettig voelt.
  • Je krijgt meer energie van het OR-werk laat stress en onzekerheid je niet langer verlammen
  • Houd jezelf niet langer klein, stop met please-gedrag en omarm een rol in de OR vol trots succes.
  • De hele OR krijgt weer meer plezier in het werk en kan veel beter anticiperen op zaken die op jullie af komen.
  • Je ervoor kan zorgen dat er binnen de OR ontspannen gewerkt kan worden zonder stress
  • Al je intelligenties gebruiken. We leren je om al je intelligenties te gebruiken waardoor jij makkelijk kan omgaan met het spinnenspuug. (je lekker kan terug-spugen, wordt een Lama)

null

De kracht van de onthulling van het ongezegde

Het ongezegde in de overlegvergadering. Wat OR leden niet zeggen maar wel bedoelen of wat bestuurders niet zeggen maar wel bedoelen..

Deze cursus gaat over “Het ongezegde”: wat OR-leden denken en voelen maar bewust of onbewust niet zeggen in de overlegvergadering.

Spinnenspuug

Voor dat we ingaan op de het ongezegde is het goed om het te hebben over de aanleiding voor dit artikel. Al jaren dat wij als trainers rondlopen bij OR-en en bestuurders is er sprake van een fenomeen dat ik in het verleden ‘spinnenspuug’ noemde naar het goedje dat een spin over zijn in het web gevangen insecten spuugt om ze te verlammen, ze gaan namelijk niet dood. Het verlamde gevangen insect blijft vers als het nog leeft, dus best een slimme oplossing voor als je geen vriezer hebt.

Wat wij zagen gebeuren bij OR-leden die in de overlegvergadering deelnamen is een vergelijkbare reactie als het gevangen insect, ze blijven zitten, verroeren zich niet meer na verloop van tijd en aan het eind zijn ze blij dat ze bevrijd zijn maar hebben geen idee wat er allemaal gebeurd is. Uiteraard gaat dat niet op voor iedereen maar voor een grote groep deelnemers zeker wel.

In deze cursus gaan we in hoofdlijnen uitleggen waar dat uit voort komt en geven we enkele oplossingsrichtingen over de manier waarop je daarmee om kan gaan.Stuur mij meer informatie over het ongezegde