Hielke Boersma: altijd in beweging!

[block]0[/block]

Mijn drijfveren

Ik geloof in het goede in de mens, dat de wereld maakbaar is en dat ik daaraan kan bijdragen. Ook binnen de Ondernemingsraad. Dit doe ik door mijzelf positief op te stellen, goed te zorgen voor anderen maar ook voor mijzelf.

Waarom dit werk goed bij mij past: delen en geven
Ik geloof dat ik mijn kennis en kunde moet delen met anderen en daar hoeft niet altijd direct iets tegenover te staan. Wat ik geef aan de een, kan vanuit mijn perspectief via de ander weer naar mij terugkomen.
Diep van binnenuit voel ik de behoefte om mijn kennis (van techniek tot levenswijsheid) te delen en te geven aan hen die het nodig hebben.

Gezondheid en interesse

Gezond eten, bewegen, interesse voor de mensen om mij heen, rust nemen voor lichaam en geest en nadenken over het leven. Door continu op te letten op de balans van werk, privé en persoonlijk leven blijf ik bij mijzelf en mijn eigen waarden.

Wat maakt mijn aanpak uniek

Ik vind mijn aanpak uniek door mijn sterke intuïtie waar ik op vertrouw, mijn gedrevenheid en feedback die ik geef op de groep of de situatie.
Ik vind mijzelf authentiek, open, verrassend, eerlijk en direct.

Doelen voor mijn cursus en advieswerk

Ik spreek graag concrete resultaten af.
Mijn doel is dat jij, na mijn bijdrage, zelfstandig aan het werk kan met de onderwerpen waarover gesproken is.

Wat is er nodig?

Het begint met een gesprek over wat jullie nodig hebben.
Vervolgens komt daaruit een verslag met een voorstel. Dat kan een training, advies of een goed gesprek zijn. We bepalen samen wat goed past binnen de kaders die van toepassing zijn.

Kost het altijd geld?

Zeker niet, vaak is tijdens een contact een uitwisseling van idee, ervaringen of toezenden van een document al weer een stap bereikt zonder dat we spreken over geld.

Inspiratie en nieuwe dingen

Hebben jullie ideeën nodig voor een stap in jullie ontwikkeling, inspiratie over de aanpak van een vraagstuk of zou je nieuwe dingen willen uitproberen? Ik praat graag met jullie mee om te kijken wat bij jullie past en of ik daar een rol bij kan vervullen.

Persoonlijke ontwikkeling

Werken en genieten

Na mijn middelbare school heb ik bijna een jaar gewerkt in Zuid-Frankrijk. Daar heb ik leren genieten van de rust van het plattelandsleven, vroeg opstaan, hard werken, genieten van een rustige en smakelijke lunch weer aan het werk en in de avond opnieuw bourgondisch eten met wild uit de omgeving en groente uit eigen tuin.

Hard werken en leren

Na Frankrijk ben ik gestart met een middelbare economisch opleiding en werken bij KPN. KPN Telecom is mijn tweede werkgever, een groot bedrijf met volop uitdagingen. Ik kwam terecht op de afdeling Klantenservice Facturen Zakelijke markt.

Op deze plek leerde ik de complexe bedrijfsprocessen van KPN kennen en is mijn interesse voor backwardsplanning ontstaan. Dat vond ik zeer interessant en toen al kon ik mijn behoefte om te helpen en processen te verbeteren kwijt.

Continue ontwikkeling en verbetering

Na enige tijd kreeg ik weer behoefte mij verder te ontwikkelen opnieuw op commercieel vlak. De HEAO Utrecht kreeg er een leerling bij. Tevens leerde ik dat er binnen KPN weinig aandacht was voor Kaizen, het continue verbeteren van je werk, ook vanaf de werkvloer. Met het afronden van mijn HEAO was ik klaar voor een volgende stap richting de marketing.

Ondernemerschap

Ik ging werken bij Het Net als productmanager, ik werd daar verantwoordelijk voor diverse diensten zowel voor de marketing als voor de techniek.

Mijn functie bij Het Net heb ik achter mij gelaten toen ik voor mijzelf begon in de advisering van internetservices en het opzetten van handelsplatforms en mobiele services. Als zelfstandig ondernemer nam ik initiatieven en kon volop mijn creativiteit kwijt.

Ethische waarden en normen

Na verloop van tijd ben ik begonnen met de verkoop van bedrijfssoftware. Bij nieuwe bedrijven, veelal start-ups kon ik dit pakket goed verkopen en kwam mijn creativiteit goed van pas. Bij bestaande bedrijven kwam ik erachter dat één van mijn belangrijke koopargumenten voor hen, reductie van loonkosten, mij geen goed gevoel gaf. Mijn gevoel is een belangrijke leidraad in mijn leven en hierdoor kwam ik erachter dat mijn persoonlijke ethische waarden en normen overschreden werden. Ik wilde niet dat werknemers hun baan zouden verliezen door mijn toedoen.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling, nieuwe dingen leren en een studie oppakken. Rechten hebben mijn interesse hetgeen voortkomt uit mijn ervaringen en opleidingen in het verleden. Dat heeft geresulteerd in een afgeronde studie rechten aan de Universiteit Utrecht.

Met een doel/focus wordt alles eenvoudiger

Nadat ik deze nieuwe richting in mijn leven had gekozen werd het eenvoudiger om de puzzelstukken die onderdeel waren van het spel in elkaar te passen. Aandacht en focus waren terug in mijn leven en een toekomst met juridische elementen erin waren onderdeel van mijn plan. Kort daarna kwam ik in gesprek met een trainer en adviseur voor ondernemingsraden. Hij vertelde wat hij deed in het dagelijks werk en toen werd het voor mij duidelijk wat ik wilde. Zo ben ik aan de slag gegaan in de medezeggenschap.

Continuïteit in een netwerk-organisatie

HBU Training en advies ondernemingsraden vormt een netwerk-organisatie met diverse oud-collega’s en deskundigen. Hierdoor is er continuïteit van kennis en beschikbaarheid.

Samen zorgen we dat onze kennis op niveau blijft, we scherp blijven en altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

 

Nieuwsgierig geworden naar Hielke Boersma? Kennismaken?
Wilt u kennismaken? Dat kan! Graag nodig ik u uit mij een voorstel te doen om langs te komen en kennis te maken.

Gratis sparren met een OR-adviseur >>>