26 oktober 2020 
0 min. leestijd

Open Doel voor de OR: Overheid vraagt aandacht voor gezond werken

Open Doel voor de OR: Overheid vraagt aandacht voor gezond werken

Heel veel werkenden raken lichamelijk overbelast door hun werk, er is geen sprake van gezond werken. Of het nu gaat over over of onderbelasting (bijvoorbeeld door thuiswerk) het werk vraagt vaak extra veel van de werknemers in de bouw, industrie, zorg, land- en tuinbouw en vervoer, logistiek en opslag. In de praktijk is er te weinig aandacht voor gezond werken.

Vanaf vandaag kan je op deze website een test doen hoe gezond jij werkt!

Doen en natuurlijk als OR hiervoor extra aandacht voor gezond werken vragen, want het werkt beter als je het vaker herhaald!

De Ondernemingraad (OR) heeft als een van de taken aandacht voor gezond werken. Dit is  geregeld in de WOR en de Arbowet.

De Staatssecretaris gaat samen met werkgevers en werknemers werken aan risicobewustzijn en preventie. Omdat voorkomen zo veel beter is dan genezen. Dus heb aandacht voor gezond werken.

Wij steunen de Staatssecretaris in zijn missie voor gezond werken. Wil je meer weten stuur mij dan een mail Hielke@hbuor.nl en ik help jullie verder!

Over de schrijver
Hielke Boersma is oprichter, trainer en adviseur voor ondernemingsraden bij HBU Training en advies. Hij is de OR-Expert en gespecialiseerd in medezeggenschapsvraagstukken voor OR, COR en PVT
Reactie plaatsen