Voor elke OR een passend aanbod

HBU Training en advies biedt praktijkgerichte trainingen als open inschrijving op locatie of maatwerk. Jullie training wordt samengesteld aan de hand van de vragen en actualiteiten die spelen. Voor elke training leest de trainer zich in op de casus, jullie specifieke situatie en de bijbehorende notulen (OR en OV).

HBU kan u bijstaan bij vragen rondom:

  • Organisatieveranderingen, doorontwikkelingen, stille, grote en andere reorganisaties,
  • Krimp en groei, investeringen of bezuinigingen;
  • Veranderen van arbeidsvoorwaarden en personele regelingen in het personeelshandboek
  • Anders werken, het Nieuwe Werken, automatisering en andere werkplek innovaties
  • Kan de onderlinge samenwerking, taakverdeling en teambuilding anders of beter?

Maatwerk training

In maatwerk trainingen wordt ook vaak aandacht besteedt aan jullie samenwerking, de onderlinge relatie en de taakverdeling. Wat is bij jouw OR de verdeling DB-OR? 50-50 of 80-20. Ben jij daar tevreden mee? Heb je zaken waar jullie mee worstelen binnen de OR op dit gebied? Ik ga hierover graag met jullie in gesprek en we komen dan gezamenlijk tot een passende aanpak. In een training of een oplossing die jullie zelfstandig uitwerken.

Onverwachte onderwerpen, inspelen op de actualiteit. HBU speelt hier op in!

Gedurende de cursus gaat de trainer uitvoerig in op hoe uw organisatie in elkaar zit, wat er speelt én hoe u een voorliggend vraagstuk aanpakt, of een actueel probleem oplost. Ook als vooraf het onderwerp niet besproken is. Dan wordt uw OR-cursus dus echt maatwerk.

Twijfelt u of u wel effectief en efficiënt uw OR-werk doet? Kan het niet anders of beter?

Noodzakelijke vaardigheden voor het OR-werk kunnen tijdens een training ook aan bod komen. Hoe kan ik beter adviseren, onderhandelen of vergaderen? Maar ook een werkplanning maken of middels backwardplanning strakke afspraken maken met uw werkgroepen of commissies.

Welk spel speelt er in uw organisatie?

Wat is dat spel nu eigenlijk en vooral: Waarom is het spel spelen zo belangrijk! Samen met de trainer wordt er een analyse gemaakt van de diverse belangen die gekoppeld zijn aan een organisatieontwikkeling of nieuwe regeling. Als u goed doorziet welke belangen er spelen kun je beter op de inhoud ingaan. Welke belangen staan op papier maar ook welke belangen, soms, ongeschreven moeten blijven.

Visie of welke OR wilt u zijn?

Het kan ook verhelderend werken als u gezamenlijk (weer eens) stilstaat bij de manier waarop u de medezeggenschap wil inrichten. Wat is voor u de beste werkwijze en op welke manier komt dat in de praktijk tot uiting. Op een praktische manier wordt gekeken naar uw waarden en hoe die in de praktijk toegepast kunnen worden.

Nieuwe OR, Ervaren OR, COR of PVT?

Vragen over welke onderwerpen voor jullie geschikt zijn kun je direct aan mij stellen. Overleg? Schroom niet en neem contact op via 06 151 89 257 of via de mail

Aanbod voor:

Nieuwe OR

Ervaren OR

COR, Centrale ondernemingsraad

PVT, Personeelsvertegenwoordiging

 

Gratis sparren met een OR-adviseur >>>